Boomer kruising Maltezer x Shih Tzu

De BOOMER

De gezinshond, Boomer is meestal langharig, maar kan ook krulharig, ruwharig en in uitzonderlijke gevallen kortharig verschijnen. Het geeft twee, en driekleurige Boomer types, maar ook zwarte, bruine en zelfs goudbruine Boomers.

Wat alle Boomer gezellen met elkaar gemeen hebben, is dat ze niet groot worden geacht. Dit hondje is gemiddeld tussen de 25 en 35 centimeter hoog. Ook zal de Boomer niet zwaar zijn. Ze wegen tussen de 3 en 8 kilo.

socialiseren van de boomer


De Boomer is een echte familiehond. Het dier houdt van aandacht en vindt het plezierig om bij de baas te toeven. De trouwe viervoeter is opgewekt, kan bijzonder goed met kinderen en boven alles leergierig. Kroezen, spelen en samen wandelen vindt de Boomer prachtig. Andere dieren in huis vormen voor deze hond helemaal geen probleem. Met katten kan deze viervoeter eventueel ook goed opschieten.

Boomers vinden het heerlijk om lekker te rennen, in bijzijn van zijn baas. Je kunt dit hondje dan ook een groot plezier doen door bijvoorbeeld een dagje naar het strand te gaan om hier vervolgens de hele dag te vertoeven met hem. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag door bezig te zijn en te rennen met de Boomer. Deze huisgenoot kan namelijk ook prima heel goed zijn eigen plekje opzoeken in de woonkamer om tussentijds een rustgevend dutje te doen.

Boomers vinden het  intens belangrijk onderdeel uit te mogen maken van het huishouden. Hetgeen betekent dat deze trouwe viervoeter zich gemakkelijk aanpast aan zijn habitat.Als een Boomer iets nodig heeft, zal het beestje dit niet snel aan je melden. Met als reden  zich maar zo goed mogelijk aan te kunnen passen aan de regels die jij hanteert. Houd je lieve maatje daarom steeds in de gaten, je zal het vanzelf merken als je hond iets van jou nodig heeft.

een Boomer opvoeden

Zoals reeds  beschreven betreft een Boomer de perfecte gezinshond, is vrij eenvoudig wat betreft opvoeding. Vanzelfsprekend dien je wel consequent, duidelijk en vriendelijk te wezen tegen dit hondje. Zeker als je vriendelijk bent,zal dit huisgenootje snel de gegeven leerstof tot zich nemen.

Boomer hondjes